Sog studie ontwijkend gedrag. SOG 2019-02-05

Sog studie ontwijkend gedrag Rating: 8,5/10 1159 reviews

drukdrukdruk

sog studie ontwijkend gedrag

Ongeveer tachtig procent van de Nederlandse studenten geeft toe weleens studieontwijkend gedrag te vertonen. Deze afbeelding heb ik verwijderd omdat ik de rechten niet in mijn bezit heb. Velen stellen hun huiswerk, boekverslagen, papers, leerwerk en presentaties zo lang mogelijk uit. Ofja, ik bedoelde eigenlijk ontwijkend. Zeker als ze dan in aanraking komen met hun favoriete superster! Ik denk dat één blog per week me zowiezo gaat lukken.

Next

What does SOG stand for? Page 3

sog studie ontwijkend gedrag

Daarentegen zal een inwoner van een arm land die zijn gezin moet voeden met de oogst van zijn land het zaaien natuurlijk niet uitstellen. Er is enig emprisch bewijs voor een gunstige invloed van met een dwangbuis achter je boeken vastgezet te worden. Genoeg redenen om er iets aan te doen! Why do people kill each other when words are enough to break a heart? Uitstelgedrag Studieontwijkend gedrag is volgens psychologen onderdeel van een groter probleem: uitstelgedrag. Schoonmaken is trouwens één van de beste manieren om je gedachten te verzetten en bovendien doe je dan ook nog iets nuttigs. Bron: weheartit Tip 8: Op tijd naar bed! Het geweldige van een professioneel sogger zijn is dat je jezelf ervan bewust bent dat je het doet, maar dat je er niet mee kan zitten.

Next

Ik?! Studie Ontwijkend Gedrag? Echt niet.

sog studie ontwijkend gedrag

Eigenlijk wilde ik de badkamer gaan poetsen, maar die taak heeft mijn huisgenoot al van me afgenomen. Ik moet enorm hard aan geschiedenis, maar het wil niet. Sommigen kunnen 's morgens vroeg beter studeren dan 's avonds, als je dit van jezelf weet, studeer dan op die momenten het meest intensief. En daarom maar andere dingen gaan doen. Onderzoek toonde aan dat uitstellende studenten ongezonder zijn dan niet-uitstellende studenten: ze slapen slechter, eten minder gezond en hebben een slechtere band met hun ouders, waarschijnlijk omdat ze vaker liegen over hun slechte prestaties. Voor nu zeg ik dus! Eigenlijk is het vreemd gedrag.

Next

Studie ontwijkend gedrag

sog studie ontwijkend gedrag

Vroeger gingen de mensen gewoon bij de voordeur zitten en maakten ze zich nergens zorgen over. Want ja, ik ben nog steeds gestopt. Reageer en ik zal je informatie meenemen in mijn volgende post! Je wil slagen en een glansrijke toekomst. We raden jullie natuurlijk ook aan om genoeg te slapen. Ik wil graag de wereld verkennen, alle uithoeken ooit een keer bezocht hebben. Toen ik hoorde van het nieuws over de dood van een megafan.

Next

drukdrukdruk

sog studie ontwijkend gedrag

Wat hierbij kan helpen is dat je een uur van tevoren achter het computerscherm vandaan gaat, de frisdrank en zoetigheid vermijdt en gewoon op de ouderwetse manier gaat leren met pen en papier en een warm theetje drinkt! Want wie kan er nou aan een bureau zitten, wanneer het bed er niet alla een viersterrenhotel uitziet? Niet naast je op de tafel, echt weg. Iemand gaat naar de bibliotheek om aan de slag te gaan, neemt zich ook voor om de hele dag hard te werken, maar doet uiteindelijk heel weinig. Over het algemeen komt de nuttige variant het meeste voor onder de studenten. Ik wil gewoon even mijn concentratie vinden en het doen! Je neemt je voor om iets te gaan doen maar in plaats daarvan ga je iets totaal anders doen. Zo kun je alle informatie goed verwerken en is het makkelijker om nog meer te studeren die dag. Hah, en dat zegt iemand die journalistiek doet.

Next

Sog on this!

sog studie ontwijkend gedrag

Dit zorgt er meestal voor dat je harder gaat leren, aangezien je iets hebt om naar uit te kijken. Ook het voeren van oorlog slaat gewoon nergens op! In plaats van je druk te maken over die belangrijke presentatie kun je nog even lekker Netflixen of gerust een kop koffie drinken. Aanvullingen zijn welkom en zullen in deze lijst worden geplaatst. Ik ben vrijwel de hele vakantie zondag, woensdag, donderdag, vrijdag, vandaag bezig geweest met een project waar ik eigenlijk niet veel over wil zeggen het is een verassing voor iemand en straks leest diegene mijn blog. Net als ieder ander mens heb ik dromen, verwachtingen en hoop voor de toekomst. Uitstellers hebben vaak ook minder zelfvertrouwen. Je wordt in principe gedwongen om met je schoolwerk bezig te zijn.

Next

Sogge en Fukke

sog studie ontwijkend gedrag

~Wikipedia Soggen, ook wel bekend als Studie-Ontwijkend-Gedrag is een bekend fenomeen onder studenten zoals mezelf. Sporten stimuleert de hersenen om nieuwe informatie op te nemen. Je studentenhuisje schoonmaken is opeens veel belangrijker, die was nog even in de wasmachine gooien, volgens mij moeten die planten ook nog wat water hebben. Iedereen doet er wel ooit aan. En dan gaan ze gekke dingen doen. Dit filmpje is een bevestiging dat als ik een doel heb, ik er ook voor ga! Maar het terugkerende thema is het gecalculeerde risico.

Next

SOG: Studie Ontwijkend Gedrag

sog studie ontwijkend gedrag

Overal om je heen zie je mensen die aan het soggen zijn. Deze wordt vaak nog eens flink opgevoerd door de omgeving. De stress die hierbij komt kijken neem ik voor lief: ik schrijf dan het snelst, werk het meest efficiënt en ben het meest productief. Ik bedoel het is niet alsof je dat nooit kan doen. Tekenen, schilderen, gedichten schrijven, etc, etc. Bron: weheartit Tip 7: Beloon jezelf. We renden naar boven om de zonsondergang te kunnen bekijken, maar helaas: er stonden huizen voor.

Next

Stop met uitstellen, voorkom studieontwijkend gedrag!

sog studie ontwijkend gedrag

Je wilt gewoon de dingen doen die je altijd doet. Bron: weheartit Tip 2: Weg met die telefoon! Toch zit ophief dit te typen, terwijl er een boek dat moet geleerd worden op mij zit te wachten. Weer die angst voor het onbekende. Er zijn mensen die zich gewoon druk maken om alles. Misschien start ik een nieuwe blog of ik ga toch voortborduren op dit geweldige avontuur! Het is natuurlijk logisch, want alles is leuker dan studeren in je tentamen week en studeren is ook zó vermoeiend. Uitstelgedrag is schadelijk Desondanks is uitstelgedrag, en dus ook studieontwijkend gedrag, wel heel schadelijk.

Next

SOG: Studie Ontwijkend Gedrag

sog studie ontwijkend gedrag

Zo verklaren psychologen althans dat het verschijnsel een typisch probleem is van welvarende landen. Een kort level van een spel uitspelen, bijvoorbeeld, bevredigt je behoefte aan afleiding en aan snel succes. Als ik mezelf ga dwingen om elke dag iets te posten komt er niks interessants uit en ga ik het bloggen alleen nog maar stom vinden. Bang voor de reacties van anderen. Diegene stimuleert je bij het leren en daarbij, je kunt elkaar helpen! Het leren wordt dus misschien makkelijker na een lekker rondje hardlopen. Staan we toch niet helemaal voor paal.

Next